Welkom | Organisatie | Projecten | Kalender | Net gemist | Publicaties | Contact
 
 
FRUITHAPPENING 8 septemberFRUITHAPPENING
TIJDENS OPEN VAART- EN MONUMENTENDAG

ZONDAG 8 SEPTEMBER IN DE PALINGBEEK TE ZILLEBEKE – 13u30 tot 18u00

 

We krijgen rondleidingen in de boomgaard, kunnen vragen stellen aan de boomdokter van dienst, persen en proeven een glaasje appelsap, ontdekken vergeten fruitsoorten en leren wat we ermee moeten aanvangen. Kinderen leren over bijen en imkeren, maken een insectenhotel en kaarsen met was. Er zijn demonstraties schapen drijven en nog talloze andere activiteiten. Kortom, jong en oud komt aan hun trekken tijdens deze fruithappening!

 

Uitzonderlijk vertonen we de film “More than Honey”, een internationaal succesvolle documentaire die inzicht heeft in de betoverende wereld van bijen. De film toont aan hoe nauw de mens verbonden is met het lot van bijen. Of zoals Einstein het al verwoordde: “Wanneer bijen uitgestorven zijn, zal de mens geen vijf jaar meer leven.” De film van Markus Imhoof, eerder al genomineerd voor een Oscar, is te zien om 13u45 en 16u00 in Astrolab Iris. De plaatsen zijn beperkt!

 

Naast de fruithappening valt nog veel te beleven in de Palingbeek! Op Open Monumentendag wordt dit de topdag in het feestprogramma van de Palingbeek! En er is reden om te feesten: exact 150 jaar geleden kwam het startschot voor de aanleg van de Oude Vaart. Precies 100 jaar geleden stortte de Sint-Elooibrug boven de Oude Vaart in. Daarnaast vieren we nog het jubileum van “50 jaar Provinciedomein”. We vieren feest met een hapje, een drankje en een streepje muziek. Ontdek het uitgebreide programma hieronder.

 

We gaan terug in de tijd met begeleide wandelingen langs de Oude Vaart, er is straattheater, avonturiers kiezen voor een oversteek met vlot, maak een ritje op de rug van een ezel, probeer eens een ligfiets uit, speur naar insecten, schep en bewonder het rijke waterleven,… Deze Open Vaart- en Monumentendag wordt een onvergetelijke namiddag!

 

Onthaal:

-          Infoluifel aan cafetaria De Palingbeek, Palingbeekstraat 18 te Zillebeke

-          Inkom in de Oude Vaartstraat te Zillebeke ter hoogte van het bezoekerscentrum.

 

Organisatie: Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels, Provincie West-Vlaanderen, Inagro, stad Ieper, Agentschap Onroerend Erfgoed, milieuboerderij de Palingbeek, AstroLAB IRIS, BIPS, Velt, Pasar, Natuurpunt Westland, Natuurpunt De Bron, Westerbie, Monumentenwacht vzw,… 

 

 
 
Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels - Vaartstraat 7 - 8902 Zillebeke - T 057 23 08 50 - F 057 23 08 51 - info@rlwh.be
overzicht overzicht