Welkom | Organisatie | Projecten | Kalender | Net gemist | Publicaties | Contact
 
 
ELVERDINGE OP Z'N ZONDAGSHet Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels stelt elk jaar een ander dorp in de kijker onder de noemer ‘Op z’n Zondags’. Dit jaar valt Elverdinge deze eer te beurt. Het dorp en de onmiddellijke omgeving toont dan z’n verborgen pareltjes via een wandel- en fietshappening.  

 

13 september is het ook Open Monumentendag  in Vlaanderen.  De stad Ieper zet dit jaar z’n schouders onder ‘Elverdinge op z’n Zondags’ als monument in brede zin van het woord. Elverdinge heeft immers een uiterst rijke en boeiende geschiedenis die voor velen nog onbekend is.

 

Op die dag lanceert Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels een nieuwe wandelgids in de reeks ‘Verhalen voor Onderweg’  over Kasteeldorp Elverdinge, een landelijke heerlijkheid. Dit vormt ook de rode draad doorheen de dag. Er is keuze uit een begeleide wandeling in en om het Kasteeldorp Elverdinge, een fietszoektocht en een activiteitenparcours voor kinderen met allerhande workshops. De middag wordt afgesloten met prijsuitreiking van zoektocht en aperitiefconcert van Ons Kramikkels.

 

De wandeling volgt de route van de nieuwe wandelgids ‘Verhaal voor Onderweg’, een kleine 7 km. Onder begeleiding van een ervaren gids ga je op pad door Elverdinge en kom je op nooit geziene Elverdingse plekjes. Je gaat binnen in de robuuste molen, komt langs het kasteel en komt alles te weten van de dappere hospitaalridders en van de romeinse schat die in Elverdinge ontdekt werd.

Er start een wandeling om 13.30, om 14.30 en om 15u30.

Startplaats: kantine voetbal SK Elverdinge – Vlamertingestraat 34 – 8906 Elverdinge

 

Ook kun je die dag Elverdinge per fiets verkennen. Er is een fietstocht uitgestippeld van 13 kilometer met onderweg enkele interessante stopplaatsen waarbij je meer te weten komt over dat stukje Elverdinge door een plaatselijke gids of een infobordje.  Tijdens het fietsen kun je deelnemen aan de landschapsquiz waarbij je op de stopplaatsen een toepasselijke vraag kunt oplossen.  Mooie prijzen te winnen.

Vrije start van de fietszoektocht tussen 13 en 15u.

Startplaats: kantine voetbal SK Elverdinge – Vlamertingestraat 34 – 8906 Elverdinge

 

Voor de kleintjes is er ook een parcours doorheen Elverdinge op hun maat. Langs een afstand van 2 kilometer maken ze kennis met het kruidenvrouwtje, kunnen ze hun voetjes vuil maken op het speciaal aangelegde blotevoetenpad of knutselen ze een kunstwerk met natuurlijke materialen. Ook voor deze speurneuzen is een zoektocht voorzien.

Vrije start tussen 13 en 16u.

Startplaats: kantine voetbal SK Elverdinge – Vlamertingestraat 34 – 8906 Elverdinge

 

Je kunt natuurlijk ook gewoon langskomen voor een babbeltje op het terras van SK Elverdinge. Tussen 16u30 en 17u30 kun je genieten van een aperitiefconcert van Ons Kramikkels, gevolgd door de prijsuitreiking van de fietszoektocht.

 

Prijs: gratis
Tijdstip: van 13.00 uur tot 18.00 uur
Locatie: kantine voetbal SK Elverdinge – Vlamertingestraat 34 – 8906 Elverdinge

Organisator: Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels i.s.m. Stad Ieper (Toerisme, Milieueducatie) - alle info: info@rlwh.be, 057 23 08 50, 0471 42 22 09, Facebookpagina Regionale Landschappen Westhoek

 

 
 
Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels - Vaartstraat 7 - 8902 Zillebeke - T 057 23 08 50 - F 057 23 08 51 - info@rlwh.be
overzicht overzicht